veenhuus-logo-wit-footer
Onze Geschiedenis

Onze Geschiedenis

Onze Geschiedenis

Onze Geschiedenis

Play Button Transparant

The chronicles of..

logo-stijlicoon
2011
Oprichting van Stijlicoon
Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling! Belinda start een (kleine) eenmanszaak op het gebied van kleurenanalyses en interieur styling. Dit moet er even bij naast een drukke en veeleisende baan in de geestelijke gezondheidszorg..
2011
kleine-stapjes
2012
Kleine stapjes vooruit
Een eigen zaak opbouwen naast een drukke baan is niet makkelijk. Veel leren, cursussen volgen, maar ook heel veel inboedels verzamelen. We kunnen onze garage niet meer in..
2012
Logo Brocante bij Belinda
2014
Brocante Bij Belinda Ziet Het Licht!
Na 2 jaar voorbereiding is het dan eindelijk zo ver! Belinda zegt het leven als werknemer vaarwel. Op 1 april 2014, en dat is geen grap, gestart aan de Kerkstraat 38 te Veendam; 'Brocante bij Belinda' opent haar deuren. Hard werken, lange uren en aan de weg timmeren op mijn eigen manier en met mijn persoonlijke stijl. Reeds na enkele maanden open komen we in aanraking met het begrip "Social Enterprise"  Interessant! Hier moeten we iets mee gaan doen.. Hmmm.. de oude bibliotheek van Veendam staat ook al 10 jaar leeg...
2014
VEENHUUS_LOGO_ZW_DEF_512px
2015
Het Einde Van En Het Begin Van..
Brocante bij Belinda is exact 1 jaar open geweest, maar sluit alweer haar deuren aan de Kerkstraat in Veendam. Belinda & Marc besluiten samen verder te bouwen aan sociaal ondernemen in Veendam e.o. Afscheid nemen van onze sociale "zekerheden".  Na een intensieve verbouwing van een half jaar, opent 29-07-2015 VOF en Stichting 't Veenhuus haar deuren in de voormalige bibliotheek in Veendam. Sociaal ondernemerschap willen we de komende jaren op de kaart zetten binnen Veendam en omgeving. We starten met een klein groepje personen.
2015
Deuren
2016
Uitdagingen..
Naamsbekendheid vergroten, te weinig handjes, commercieel: wat slaat wel aan, wat niet, etc. De grootste uitdaging vindt plaats op sociaal gebied; laat nu net in 2015 een transitie van de zorg naar de Gemeenten plaats hebben gevonden.. Een rumoerig 1e jaar dus en onzekerheid troef! Maar.. als rasechte ‘Grunnegers’ Kop d’veur!
2016
puzel
2017
De Stukjes Vallen Op Hun Plek
Ons concept vormt zich steeds meer en slaat aan. We richten ons op het verder uitbouwen en versterken van de onderneming. Nieuwe activiteiten blijven ontwikkelen met het inmiddels uitgebreid team van enthousiaste medewerkers. Van 3 naar ~30 personen in 2 jaar. Allemaal stuk voor stuk unieke personen. Sociaal betrokken zijn werkt en daar doen we het voor!
2017
op-koers
2018 en verder
Groeien!
Stilstand is achteruitgang... Het gaat goed! Echter, het is zaak dat we de komende jaren blijven inzetten op de ontwikkeling van nieuwe ideeën en activiteiten, zowel op commercieel als sociaal vlak. Het bewaken van de optimale mix tussen commercieel en sociaal, met en voor personen die buiten de boot vallen in de hedendaagse maatschappij. We willen hiervoor binnen en buiten onze onderneming kansen blijven bieden voor deze doelgroep. We zijn dankbaar om te zien dat ze benut worden!
2018 en verder